Android Uygulama Nasıl Yapılır

Linux tabanlı akıllı telefonları geliştirmek için kullanılan açık kaynak kodlu mobil işletim sistemine Android denir. Android işletim sisteminin desteklediği uygulama uzantısı ‘’.apk’’dir. Dünyanın her yerinde son yıllarda en çok kullanılan işletim sistemi olduğunu için, günümüzde birçok firma çok büyük bütçeleri android yazılımlara yatırım yapabilmek için ayırmaktadır.

Android uygulama yapabilmek için öncelikle XML ve Java programlarının bilinmesi şarttır. Xml veya java konularında teknik bilgileriniz varsa, Android uygulama yapma işi sizin için daha kolay olacaktır. Bu programlar Android uygulamalarının temelidir ve bilinmediği taktirde uygulama yapılması oldukça zordur. Öncelikle kendinizi bu konularda biraz bilgilendirmelisiniz.

Android uygulama yapabilmek için bilgisayarınızda bazı özel programlar gerekmektedir. Bu programların listesi şu şekildedir:

  • Eclipse IDE ve NetBeans IDE
  • Android SDK
  • Java Development Kit (JDK)

Bu programlar arasında Android programlaması için en önemli olanı Android Sdk’dır. Android SDK, yazılım geliştirme anlamına gelmektedir. Bu program sayesinde emulatorler yani sanal cihazlar kurarak yeni projelerinizi bu sanal cihazlarda deneybilirsiniz. Örnek uygulamalar bularak bu programın içinde inceleyebilirsiniz.

Eclipse IDE ve NetBeans IDE aslında aynı işe yarayan programlardır. Bunlardan bir tanesi size gerekli olacaktır. Android uygulamalar konusunda Eclipse, NetBeans’den daha ileri seviyede olduğundan dolayı Eclipse kullanmanız tavsiye edilmektedir. IDE denen bu programlar uygulamalarınızı daha hızlı geliştirmenizi sağlar.

Programlar kurulduktan sonra Android SDK ve Eclipse IDE’yi birbirine bağlamanız gerekmektedir. Eclipse’nin help bölümünden Install New Software’i seçerek bu işlemi yapabilirsiniz.

Buraya kadar olan işlemler, android uygulama yapmanız için ilk ve basit adımlardır. Daha ileri seviyeye geçebilmeniz için mutlaka xml ve java bilginizin olması gerekmektedir. Bu konudaki özel eğitim videoları ile kendinizi geliştirebilir ve kendinize ait uygulamanızı yapabilirsiniz.

12 Comments

  1. Bizim mekan dedi ki:

    Güzle uygulama olmuş. Böle bilgilere ihtiyacımız var emeginize saglık şahane bir konu olmuş.

  2. Taç stor perde dedi ki:

    Faydalı bilgiler aktarmışsınız bilmeyenler ve bir yerlerden başlamak isteyenler için güzel bir aşama olsa gerek elinize sağlık.

  3. Son dakika dedi ki:

    Son günlerde görrdügüm ender ve bilgilendrici yazılardan olmuş . bizi bilgilendirdiginiz için teşekkür ederiz .

  4. Sketch diye bir program var tasarım olarak ben çok beğendim kullanışı arayüzü daha iyi gibi geldi bana. Android ile ilgilenen herkese tavsiye ederim.

  5. murtaza dedi ki:

    Çok faydalı bilgi vermişiniz bu işe yeni başlayanlar için bulunmaz fırsat. Emeğiniz için teşekkürler

  6. Basit arayüzlü bazı programlar var ama kapsamlı bir çalışma yapmak gerçekten bilgi ve ilgi gerektiriyor. Yazınız için teşekkürler.

  7. Kestart dedi ki:

    Android uygulama yapmayı düşünen biri olarak sanırım vazgeçeceğim. anlatımınız güzel, ama işi bilmeyenler için zormuş. Birine yaptırmak daha iyi olacak sanırım.

    Güzel yazınız için teşekkürler

  8. nindir dedi ki:

    Günümüzde artık mobil uygulamaların önemi tartışılmayacak noktalara geldi. Bilgisayardan ziyade telefon ve tabletleri hedefleyerek uygulama geliştirmek sanırım daha mantıklı.

  9. fullalbümindir dedi ki:

    Yeni başlayanlar için faydalı bilgilendirme olmuş devamını bekliyoruz

  10. Android SDK denemiştim ama çok üzerinde durmadım. Biraz zor. 🙂
    Faydalı bilgiler vermişsiniz. Tekrar android uygulama yapma konusunda yoğunlaşacağım. Sağolun.

  11. Teşekkür ederim. Akımda bir proje var. İnşallah uygulamasını yazabilirim.

  12. Viaydi İzmir Rent A Car dedi ki:

    Bir yazılımcı tarafından yapılır. teşekkürler

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

//BİR DAHA NOLUR EKLEME BU SİTEDEN SANA YARAR GELMEZ GÜZEL KARDEŞİM BANA BULAŞMA BENDE SANA BULAŞMAYAYIM. İTİNA İLE TİBE ŞİAKYET ATTIRCAKSIN BANA